2013-02-03

Vädret är fantastiskt! Några kalla grader och skare men allt för grovt för att man kunde låta hunden jaga. Antagligen skulle tassarna vara knallröda och ömma ganska fort så vi promenerar på vägarna eller går på skogspromenad på skoterspåret som går långt in i skogen.


Bilden är av Tilde på fredagen då jag lät henne vara lös när det inte fanns några harspår alls och 2 timmar klarade vi utan upptag ;) inte hade man trott att man skulle vara glad för det!

Göran länkade i skogen med Ines som riktigt spritter av iver då hon kommer till skogs och man skulle så gärna låta henne vara lös men vi har ännu 3,5 månader koppellänkar framför oss. Hon går riktigt bra på sitt ben bara det inte ansträngs för mycket. Igår blev det antagligen för mycket och hon måste få värkmedicin då hon inte steg på benet all efter skogslänken. Vi blev redan rädda att hon slitit av den opererade senan men i morse funkade benet bra igen.

I senaste Jaktmarker och Fiskevatten finns avsnittet ´hundskolan`som den här gången behandlar vittringen och omständigheterna i skogen som påverkar vittringen. Det är mycket bra och upplysande artiklar för en novis som jag. Där ges också tips om hur man tränar hunden för jakt.

Inga kommentarer: