2013-02-07

Super jaktväder hade vi idag. Det var Wassböle som gällde och Tilde fick ta första passet.

Det hade snöat mycket igår och bara ett färskt harspår hittade Tilde. Hon tog upp haren och tapptet kom så långt borta att ingen orkade gå tillbaka med henne då hon kom tillbaka, så vi bytte både plats och hund.

Nu hade Bigge att fint drev. Vi var många som såg haren, många gånger! Och det var också ganska många som försökte skjuta den innan ett skott till slut tog.


Efter 4 timmars superdrev i den tunga tjocka snön fick Bigge ta igen sej på el-madrassen  bak i bilen och Tilde fick ta ännu ett pass.

Tilde jagade också bra! Visst gjorde hon dumheter men inte olovligt dumma var de för en hund på 1 år och 8 månader. Här kommer en av dem


Hon sprang alltså ivrigt skällande vägen fram trots att haren hoppat in i skogen till höger. Hon vände ändå snart tillbaka och efter lite såsande på var sida av vägen redde hon upp det


och när drevet sen hölls i skogen gick det galant. Nu började det redan skymma och Göran gick in i skogen för att koppla Tilde och om han hade hållits där han stått på pass hade han lyckats skjuta hare nr 2 för dagen.

Alldeles tydligt går vi mot vår och så här började det ´droppa`från träden då solen tittade fram. Äntligen har jag fått min videokamera från servicen och det är med den jag tog den här sista videon.


Inga kommentarer: