2013-02-22

Bellas vistelse hos oss avslutades med att vi förde hem henne och så jagade vi i Bellas hemskogar. Vädret var ypperligt men hararna hade friarfasoner redan för drevena gick långt, långt bort dit inga passkarlar hann ta sej. Så byte fick vi inte.
Dagen avslutades med ett försök på räv. Strategin var att Göran skulle släppa hundarna på andra sidan skogen och Kenneth stå på pass där rävarna brukar dra iväg.

                                                Tilde                                 Bella
Här såg vi rävspår men för att få drevet åt rätt håll gick Göran med hundarna till skogs.


Tilde tog upp en hare medan Bella följde rävspåret. Göran såg både räven och haren och än en gång följde djuren inte människornas plan ...

Under veckan som gått har Bigge och Tilde jagat flera gånger då Göran haft ´jaktsemester` och på torsdagen kunde också jag vara med.
Då var det Tilde som fick komma med till Rödjan.
Under perioden december-februari har solen skinit bara 50 timmar i år! och det lär vara ovanligt lite men på torsdagen ökade antalet soltimmar betydligt!


Vi hade 14 kalla grader på morgonen och så värst mycket varmare blev det inte under dagen. Tilde hade ett 10 minuters drev då hennes skall hördes tätt och klart i det klara vädret. Haren tappade hon bland uthusen på en gård. Vi stod på 500m avstånd och kunde följa med hennes arbete på tapptet som hon inte lyckades reda ut så till slut gav hon upp.

Flera gånger satt vi henne sedan på färska spår som hon följde ett tag men sedan lämnade!


Överst låg ett ca 10cm tjockt lager av kall  kristallsnö som var alldeles puderaktig och jag misstänker att snön som säkert trängde in i nosen på henne slog ut luktsinnet för hon verkade inte uppfatta vittringen som helt säkert fanns i spåren.

Inga kommentarer: