2012-11-10

Då gårdagen gick åt till allt annat än jakt informerade jag Göran om att då han går älgdrev tar jag både Bigge och Tilde till skogs och släpper dem tillsammans!
Tanken var att slå 2 flugor i en smäll. Båda får jaga och kanske Tilde lär sej lite tapptarbete av den erfarna Bigge.
Att släppa Bigge och Ines har ju visat sej vara en dålig ide` då de verkar tappa konsentrationen för att de distraheras av varandra men Tilde och Bigge har ett sådant förhållande att man kan vänta sej att de ska funka tillsammans i skogen.

Och det visade sej stämma för det blev en riktigt bra dag.
Det  var kanske lite synd om haren ;) för den fick inte vila speciellt mycket.
Tilde är så mycket snabbare än Bigge att det alltid var hon som kom först i drevet och då hon tappade kom Bigge efter och redde upp :)
Bigge tog sin faderliga roll på allvar och ringade vackert med större och större cirkel tills han kom på haren så kanske Tilde fick sej sin läxa ;) Det här upprepade sej flera gånger.
Och igen har jag en video där jag blir överraskad av haren då den dyker upp bakom stenen som jag sökt skydd av mot den hårda blåsten.
Det är Tilde som kommer, hack i häl på haren, och Bigge ett par minuter senare men han är inte med på videon.3 timmar höll vi på. Jag drack kaffe och åt mina smörgåsar och läste lite i
tidningen jag hade med mej. Sedan då det blev tappt ganska nära mej lockade jag in hundarna i bilen och åkte hem.
Det var en riktigt lyckad dag!


Inga kommentarer: