2012-11-14

Ines korsbands operation

Operation.
Hela proceduren var överstökad på 1,5 timmar och då vi åkte efter henne sov hon ännu djupt och det fortsatte hon med hela kvällen.


Lazlo Ignatisak som opererade henne kunde berätta att knäled och menisk varit hela och att förutom att korsbandet varit av hade också ledbandet på knäets utsida varit skadat men att det bara behövts putsas.
Det var alltså frågan om en olycka. Nu skulle hon få en 10 dagars antibiotikakur och värkmedicin i minst 1 månad.
Då jag gick och lade mej satt Ines och tittade yr omkring sej  men rörde sej ingenstans. Jag kollade henne under natten och tidigt på morgonen hade hon kissat ´i sängen` men fortfarande inte flyttat på sej alls. Jag bytte torrt under henne och bar ut henne men hon gjorde ingenting ute så det var bara att gå och lägga sej på nytt.

Dag 1
Följande morron då jag steg upp kl 8 hade Göran matat hundarna och Ines hade ätit med god aptit och gått ut o kissat utan hjälp. Jag hade tagit ledigt från jobbet för att hålla ögonen på henne och hela morgonen låg hon stilla på sin dyna

På kvällen hoppade hon själv upp i soffan fasta Lazlo påstått att hon inte kommer att hoppa nånstans med sitt ömma ben.

Dag 2
På morgonen kom Ines skuttande in i köket för att vänta på sitt morgonmål. Åt gärna och skuttade sedan ut på gården i koppel där hon bajsade första gången efter operationen. Struten fick hon ha på under dagen då hon var ensam hemma så att hon inte skulle kunna slicka bandaget. På kvällen då jag kom hem var hon glad och pigg och verkade inte ha ont alls. Visserligen hände det att hon gnydde till om knät kom i olämpligt läge men annars mådde hon bra. Vi tog en lite längre länk på kvällen så att hon fick alla sina bestyr gjorda och då skuttade hon framåt som en känguru.

Dag 3
Nu börjar Ines vara tillbaka i vardagslunken. Om man skramlar i köket är hon på plats mellan arbetsbordet och mej i väntan på att nån smula faller ner. Nu skulle bandaget avlägsnas och det var lättare sagt än gjort. Skalpellen vi fick med oss för ändamålet av veterinären kändes lite väl farligt så det var med en vanlig sax vi klippte upp det. I fortsättningen får struten vara på hela tiden för nu är såret helt oskyddat.

Dag 4
Så ser såret ut dagen efter att bandaget avlägsnats. Nästan genast började Ines sätta ner foten i marken då hon står eller går långsamt. Det är ännu bara korta länkar som gäller, närmast för att uträtta behoven. Men så småningom ska det väl vara bra att börja använda tassen. Ines protesterar inte mot att ha struten på men hon törnar i mot dörrkarmar och mänskoben med den.

Dag 5

Så här bekvämt passar hon på att ha det den stund hon får vara utan strut runt huvudetDag 6

Stackars Ines, hon är nog färdig att gå till skogs!

Men först for husse på älgjakt och sedan tog matte med sej Tilde på harjakt! Och Ines får inte ens slicka sina sår :(

Inga kommentarer: