2016-09-24

Valparna är nu 6 veckor. Alla har vuxit bra och Bella har skött dem utmärkt.Nu är vi så långt komna att vi har avvänjningen på gång och det är ett ganska jobbigt skede för Bella vill inte dia valparna långa stunder och bara ett par gånger om dan men hon vill gärna äta upp deras mat för hon är hungrig hela tiden. Valparna i sin tur, vill dia så fort de sr Bella. Det är alltså mycket skrik och yl vi får lyssna på.

 Vädret har varit varmt och vi har kunnat ha valparna ute en stund alla dagar. Det är härliga när de rusar omkring ute, biter i blommor och trivs utmärkt i gropen Bella grävt under rosenhorstensian.


Alva har varit mycket nyfiken på valparna och gärna gjort bekantskap med dem då Lippe i sin tur först nu börjar vis lite intresse för dem.


Alvas lekar blir ofta så våldsamma att man måste uppmana henne att ta det försiktigt och underligt nog verkar hon fårstå för hon slutar så fort man säger till.


Alla valpar har hem där man kommer att jaga med dem och om ett par veckor flyttar de första.
En av tikarna har ett starkt överbett. Till all tur växer ändå de nedra hörntänderna i rätt vinkel, fast de blir bakom de övre, så de orsakar inte smärta. Vid 7-8 veckors ålder skall vi med Annukka Söderblom på Fiskars Veterinär avgöra hur bettet åtgärdas.Här har vi hela gänget: Zodiak, Zorro, Zarafia, Zigge, Zmaragda, Zetor och Zacke

Följande bild är en lyckad bild på Zodiak, Zetor och Zmaragda


Till sist lite gosebilder på Bella och barnen.

Inga kommentarer: