2014-05-22

Topi (Valle) hade besökt tandspecialisten och då konstaterades att antingen blir man tvungen att kapa ena hörntanden eller dra ut den. Om man hade kapat den hade man  blivit tvungen att röntga tanden en gång i året för att kunna utesluta komplikationer. Därför drog man ut tanden.
 Då var det ju klart att bettet aldrig blir bra så jag åkte och hälsade på för att betala tillbaka resten av köpesumman enligt avtalet vi gjorde vid överlåtelsen.
Topi lever ett gott liv utan sin tand.


Stor var han då han föddes och stor verkar han förbli :) Nu mätte han redan 43cm i mankhöjd och där lär det väl stanna.

Bigge och Ines tog jag också till veterinären i Fiskars Jag har varit på en föreläsning om hundhälsa och där poänterades hur viktigt det är att hundens tänder är i skick. Då det inte är frågan om nån billig preventiv vård lönar det sej att kolla upp olika veterinärers taxor.

Annukka Söderblom, tandspecialist i Fiskars, har ett vettigt konsept.
Hon söver ner hunden för att putsa tandsten och om hon då upptäcker nåt avvikande tar hon röntgen. På många andra ställen röntgar man oberoende och då kan skillnaden på priset räknas i hundralappar.

Nå! Hos Bigge hittade hon en sprucken tand som måste opereras bort så det blev lika dyrt ändå men Ines tänder behövde bara putsas. visserligen sade Annukka då hon tittade hundarna i munnen att jag inte hade varit där med dem om jag hade sett hurudana tänder hundar brukar ha. Med andra ord har våra hundar snygg garnityr i munnen.
Båda hundarna vaccinerades, Bigges analkörtlar tömdes, några vårtor togs bort och knölen på ryggen konstaterades vara en fettknöl. Ines hade ögoninflammation ( som hon aldrig haft förut) hennes livmoder kollades och dessutom hennes blodvärden då jag oroat mej för att jag tyckt hon varit lite moloken. Men allt var i skick.
Så nu är hundarna kollade och det som kan fixas fixades.


Inga kommentarer: