2014-05-29

Man kan väl säga att utställnings säsongen har börjat. Och det innebär väntande på sin tur.
12 beaglar var anmälda men först skulle 50 taxar bedömmas den 24.5 i Kimito.Bella eller Tavajs Tekla, som är hennes kennelnamn var länken som fattades från att hela T-kullen  fått ett exteriörutlåtande.
Det var domaren Kjell Lindström från Sverige som  bedömde Bella och de andra hundarna på plan 1. Han ansåg det vara skäl att mäta hennes mankhöjd men meddelade bara att det var exakt vad det får vara. Att hon var hög och lång men att proportionerna var det rätta och utlåtandet blev EH eller mycket god.
Bilden är suddig men tyvärr har jag ingen bättre.

Innan Bella, som nästan höll på att missa hela utställningen då hennes husse trott att det var på söndagen grejen gick av stapeln, hade valparna ställts ut.

Lippe (Tavajs Viva) och Tavajs Vilda som inte ännu var 9 månader gamla deltog  i valp-klass och deras utlåtanden är därför inte officiella.

Lippes matte Silja närmast kameran och jag med Vilda.
Lippes utlåtande låter så här:
Tikvalp som inte bör bli större. Bra huvud och öron. Behöver fylla ut nospartiet för att få rätt sweet look. Bra hals och rygg. Behöver breddas i sin kropp. Utmärkt benstomme och bra tassar. Rör sej till åldern bra men behöver tränas både i rörelser och hantering.


Vildas utlåtande:
Tilltalande tikvalp och bra storlek. Fint uttrycksfullt tikhuvud. Bra öron. Korrekt bett. Stabil överlinje och för åldern välkroppad. Utmärkt benstomme och fina vinklar både fram och bak. Rör sig för åldern med bra steg. Lite slokande svans. Utmärkt päls och färg. Attityd mot domaren:1

Vilda fick hedersomnämnade! På henne har jag ingen fin profilbild

 Vilda och Lippe


Det här var bra övning inför beaglens specialutställning  den 8.6. Då är valparna redan juniorer och får officiell bedömning i Domarby av svenska beagleklubbens ordförande Catharina Linde-Forsberg.

Idag gjorde vi en 9km cykellänk med Ines. Hon kunde springa hela vägen men om farten blev bara lite högre började hon galoppera. så vi höll oss till trav. Hon klarade det bra och ingen hälta senare på kvällen. Hoppas vi kan fortsätta nu.

Inga kommentarer: