2013-11-24

På torsdagen den 21.11 hade vi tid åt Ines på Wiks djursjukhus fysikaliska avdelning.

Ines uppskattades ha muskelmassan i bakbenen fördelad till 60% på det friska benet och 40% på det opererade, om man utgår från att det finns 100%. Nu ska vi sträva till att det blir 50/50 vilket inte betyder att det friska benet ska mista muskler.
Ines fick prova på kommande terapi i form av löpning i vattenbassäng.
Efter ett tag slappnade hon av och fysioterapeuten kunde sätta löpbanan i rullning för en liten stund, men bara en stund och så fick det räcka för den här gången.
Det är viktigt att upplevelsen inte blir obehaglig så att vi ska kunna genomföra rehabiliteringen i bassängen. Följande besök i bassängen blir om en vecka och under tiden ska Ines få springa sakta! i skogen och balansera på balansplatta. Vilket låter svårt men inte är det.

På fredag morgon kom Jaska med Olavi (Trym) på jakt.


Det var med spänning vi väntade på att få följa med hur Olavi uppför sej i skogen! Och en bra upplevelse blev det! Olavi slösade inte 1 minut på att söka hare ;) det tog exakt 2 minuter! Den drev han i 54 minuter tills han tappade den men jobbade ihärdigt på tapptet men lyckades inte hitta haren på nytt. Jag hade turen att se haren sitta och fundera på hur nä'ra den ska släppa Olavi innan det är dags att skutta iväg.


Nöjda herrar och Olavi poserar för en glad uppfödare :)

På lördag levde jag ett riktigt hundliv : på morgonen till skogs för 2 timmar med Ines i koppel och Tilde lös. Sedan hem och äta lite och för att byta hund. Tillbaka till skogen med Bigge som fick jaga 3 timmar. På kvällen till fjäderholmarna ovaggad!
På söndag till skogs igen med Göran, Tilde och Ines. Nu släppte vi var sin hund med 1,5 km avstånd från varandra. Båda hundarna hade 4 timmars tomma sök!

Och till sist bilder jag fått på valparna. Topi med sina djur-syskon

 Nelli i Malax
 och Lippe 
och Dooris med Bella


Inga kommentarer: