2013-03-01

Denna säsongs sista jaktdagen fick vi än en gång uppleva i Wassböle. Kl 8 hade vi träff och nu är dagarna redan så långa att det var ljust långt innan det.
Vi började med Bigge och släppte honom vid torken. Nu funkade det inte för Bigge alls, visserligen var han ivrig och sökte fort av stora områden men utan att få upp en hare. Efter 3 timmar var det dags att avsluta och fast det inte blev nåt byte fick Bigge åtminstone motion. 15 km på 3 timmar visade gpsen.


Efter korvgrillning vid laavun fick Tilde försöka på kullarna mellan åkrarna och nu hade dagen redan blivit så varm att snön var blöt och därför kanske lukterna frigjorts för 1/2 timme tog det för Tilde att hitta hare. Hon hade skällt i gamla spår men då hon spårat till dungen där haren låg hörde man några kvinkanden som tecken på att nu är det nära och när upptaget kom tog ingen misste på vad som gällde.
20 minuter senare small skottet och efter 2 tappt på väg kommer Tilde fram till haren 10 minuter senare


och där ser man hur ointresserad hon är av bytet. Hon fortsatte in iskogen och snart hade hon följande hare igång vilken mötte sitt öde så fort den gav sej ut ur skogen

Så var det klart! En stund satt vi och njöt i vårsolen innan alla begav sej hemåt. Nu var det VM i skidning som gällde...


Finalbild blir skyttarna Tom och Jerker med harapiisku och byte


Inga kommentarer: