2016-01-01

Vilda mår bra!
Om ca 1 vecka ska valparna födas och det syns minsann.Vildas matte Margita skriver också blogg och där kan man följa med Vilda och hennes familj.

Alva har varit duktig i skogen. Så gott som varje gång har hon lyckats få upp hare och drivit riktigt fint flera gånger.

Visserligen börjar det alltid med lek. Hon rullar runt i gräset, tuggar på pinnar osv men det är väl tillåtet då man ännu bara är 9 månader.


Men medan hon leker springer hon omkring och hittar ofta ett nattspår som väcker intresse och då blir det allvar. Hon har tålamod ,envishet och tydligen också skicklighet att reda ut spåret för mycket ofta blir det drev.

Det längsta drevet tillsvidare räckte i 1,5 timmar. Visserligen med lite hjälp på några tappt men sedan sprang haren inom skotthåll och Alvas andra hare sköts.


Två gånger har hon lyckats hålla skogsharen igång hela varvet runt. Dreven har räckt 20 minuter men varit utan tappt. Det tycker jag är fint.

Men, Alvas skall är ganska klent. Trots att det är tätt och man hör tydligt två lägen, ett gällt och ett dovt. Man luras nästan att tro att det är två hundar i gång. Men med min hörsel har jag svårt att uppfatta det när drevet går längre bort.
Ännu en egenskap Alva har som är värd att nämnas är att hon inte är lös varken på sök eller i drevet.

Så här ser hon ut när hon ´ställer ut`sej


Så har vi varit på jakt med Lippe ( Tavajs Viva), Vildas syster.


Lippe var duktig!

Som byte fick vi 2 harar!Inga kommentarer: