2014-08-08

Den 2 augusti var det Nellis (Vista) tur att gå på sin första utställning. Domare var Jari Fors och utlåtandet lät så här:
Hieman keskikokoa pienempi, mittasuhteiltaan lähes oikea, kevytpiirteinen nuori narttu, hieman suomenajokoiranmainen pää, hyvät korvat ja kaula, ikäisekseen riittävä runko, oikea-asentoiset raajat, hyvät käpälät, hyvä häntä, erinomainen karva, oikea väritys, luonne oikea, kevyt liike. En aning mindre än medeltalet, nästan perfekta proportioner, en ung lätt tik, huvud påminner lite om en stövares, bra öron och hals, för åldern tillräckligt mycket benstomme, rätt ställning på benen, bra tassar, bra svans, utmärkt päls, rätt färg, rätt lynne, lätta rörelser.

Med ett sådant utlåtande fick Nelli bedömningen Mycket God, med andra ord  EH JUK1

Inte undra på att husse ser nöjd ut vid prispallen och glad och nöjd blev också jag då jag fick meddelande om hur bra det gått för Nelli.
Nu har då tre av de fyra tikarna i V-kullen varit på utställning och alla har fått EH. Som uppfödare är jag riktigt nöjd.
Att ingen av dem blivit stor är en naturens nyck för risken fanns då både mor och far till dem är stora. Men det är bra att det blev så!

Inga kommentarer: