2014-02-09

Nån gång i höstas började jag planera ett jaktveckoslut i Tenala.
Vi har varit där och jagat med Bella (Tavajs Tekla) och hennes husse Kenneth och då har tanken fallit mej in att här skulle det vara fint att få jaga tillsammans med mina bekanta jagande damer.
Nu i början på februari blev det av. Vi var fyra stycken med var sin beagle som kom dit på fredag kväll och gjorde oss hemmastadda i den lokala jaktföreningens stuga.


På kvällen hade det börjat snöa så på lördag morgon då vi drog till skogs  låg det 20cm ny snö på marken. Hararna hade inte rört sej alls under natten men med 4 ivriga beaglar blev det drev ändå.
Vi gjorde upp eld, grillade korvoch kokade kaffe i panna.


Det fortsatte att snöa nästan hela dagen
På kvällen badade vi bastu, åt och drack gott och njöt av känslan då man varit ute hela dagen.Hundarna tog igen sej utslängda lite här och där.

 Vi fick också besök av Bella och Kenneth, som är chef för älglaget och liksom lite vår värd.

 Till natten lade vi ut våra madrasser på stuggolvet och sov sött, åtminstone den som  rymdes i sin bädd


Söndagen var lika spårlös som lördag. Jag tog Tilde med mej och vi gick på tumis åt ett håll och de andra gjorde lika.
Efter ett tag hittade Tilde ett ställe där en hare ätit och antagligen ruvat ända sedan natten till lördag. Jag såg inte haren ge sej iväg därifrån men då jag inte hittade spår i den orörda snön som ledde in till matstället antar jag att den gett sej iväg bara ett ögonblick innan jag tog den här videon


Senare på eftermiddagen hade hundarna ett fint packdrev. Det lät fint de gånger man hörde skallena!

Under de två dagarna samlade Tilde över 70km enligt gepsen och då det var i rätt djup snö var det en riktigt utmattad hund jag hämtade hem.

Några bilder har jag  fått på valparna. Här är det Nelli som har börjat testa vad man får och inte får och blev tagen på bar gärning i mattes säng.


och så är det Topi som poserar i soffan


Lippe hade kunnat råka riktigt illa ut! Hon hade visat tecken på att ha ont i magen och då hon  började spy då hon ätit åkte de med henne till veterinären. Då vetten inte hittade något fel på henne men hon tydligt hade ont togs det en röntgenbild där man såg att det var en synål, med tråd på ändan, som satt fast imagen. Lippe opererades genast och mår nu bra men får inte springa på två veckor.

Inga kommentarer: